שלום חברים

וברוכים הבאים 🙂

מדריך זה נועד לכל מי שמעוניין לגור, ללמוד ולעבוד בגרמניה.

המדריך מתמקד בברלין, אך ניתן ליישמו בכל המדינה.

שמי חגי, ואני גר ולומד גרמנית בברלין.

לאחרונה קיבלתי ויזת סטודנט לשנתיים.

הויזה מאפשרת שהייה, לימודים ועבודה (במשרה חלקית).

החלטתי לכתוב את המדריך הזה לאחר שלא מצאתי אף מקור טוב באינטרנט, הרבה בלבול וכמה ציטוטי חוקים..

בפועל זה שונה (והרבה יותר קל..)

הרעיון המרכזי הוא לבקש ויזה לטובת הכנה ללימודים אקדמאים (studies preparations), וזאת מכיוון שעל מנת להתקבל לאוניברסיטה יש לעבור מבחן שפה.

החדשות הטובות הן, שבתור ישראלים, יש לכם סיכוי מצוין.

אז מה עושים:

  1. מגיעים לברלין
  2. מוצאים חדר בדירת שותפים (ראו מטה)
  3. נרשמים בעירייה כתושבי העיר (ראו מטה)
  4. נרשמים לבי"ס לגרמנית (ראו מטה)
  5. פותחים חשבון בנק גרמני (ראו מטה)
  6. עושים ביטוח בריאות גרמני (ראו מטה)
  7. מגישים בקשה לויזת סטודנט (ראו מטה)

1.    מגיעים לברלין:

מקבלים אוטומאטית ויזת תייר ל 3 חודשים.

2.    איך מוצאים חדר בדירת שותפים:

המטרה:

  • חוזה שכירות בגרמנית (Untermietvertrag).

אופן ההכנה:

http://www.wg-gesucht.de/en/wohnraumangebote.html

האתר באנגלית, אך רוב המודעות בגרמנית (ניתן להשתמש ב google translate).

3.    איך נרשמים בעירייה כתושבי העיר:

המטרה:

  • תעודת התושב (Anmeldebestätigung)

המצרכים:

  • דרכון
  • חוזה שכירות.

אופן ההכנה:

מגיעים לאחד מסניפי העירייה (Burgeramt) שבאיזור מגוריכם.

משרדים, כתובות, ושעות קבלה בקישור הבא:    http://www.berlin.de/buergeramt/dienstleistungen/index.php/dienstleistung/120686

בכניסה יש מודיעין (תור קצר).

אמרו לפקיד (הנחמד) שברצונכם to register and get Anmeldebestätigung . הוא ידע במה מדובר.

תקבלו ממנו מספר (לתור) וטופס אותו הוא יעזור לכם למלא.

לאחר שתחכו בתור (כשעתיים) תיכנסו לחדר ובו פקיד/ה (פחות נחמד) שיביט בניירת שלכם (המצרכים+הטופס), וינפיק לכם את תעודת התושב (Anmeldebestätigung).

 (בנוסף לויזה, באמצעות תעודה זו תוכלו לקבל שירותים מוניציפלים כגון הספרייה.)

4.    איך נרשמים לבי"ס לגרמנית:

המטרה:

  • אישור לימודי השפה הגרמנית

אופן ההכנה:

בי"ס לגרמנית היא אחת הדרכים הטובות ביותר להתחיל את המעבר לברלין

זו דרך מצוינת להכיר המון אנשים מהמון ארצות, שנמצאים פחות או יותר באותו המצב שלכם

הלימודים זולים והאווירה חברותית ורגועה

ישנם מספר בתי ספר ברחבי העיר. כמה דוגמאות:

שני בתי ספר מצוינים בקרוייצברג הם:

עוד שני בתי ספר זולים שאני פחות מכיר:

  • VHS
  • דרך שגרירות ישראל. הכי זול

לצורך קבלת הויזה, מספיקה הרשמה לחודש אחד בלבד.

עליכם לבקש אישור לימודים מבית הספר (הם ידעו למה תתכוונו).

5.    איך פותחים חשבון בנק גרמני:

המצרכים:

  • דרכון
  • תעודת תושב העיר  (Anmeldebestätigung)
  • אישור לימודי השפה הגרמנית

אופן ההכנה:

רוב הבנקים בגרמניה ידרשו מכם הכנסה חודשית קבועה ועמלות חודשיות שונות.

לאחר חיפוש ארוך מצאתי בנק שהוא גם גדול ומוכר וגם אינו דורש הכנסה חודשית קבועה.

בנוסף, בקשו מהם לפתוח 'חשבון סטודנט' כתלמידי השפה הגרמנית, ללא צורך להיות סטודנטים 'אמיתיים'.
כבעלי 'חשבון סטודנט' לא תשלמו עמלות חודשיות. בחינמי חינם 🙂

הבנק נקרא Sparkasse והוא בעל סניפים רבים.

6.    איך עושים ביטוח בריאות גרמני:

המטרה

  • אישור ביטוח בריאות גרמני לשנה

המצרכים:

  • חשבון בנק גרמני

אופן ההכנה:

יש לעשות ביטוח בריאות לשנה (ניתן לבטל לאחר קבלת הויזה).
יש כמה חברות ביטוח. אני עשיתי דרך Mawista.
33 יורו לחודש.

http://www.mawista.com/siuk/
להקליק על "Online application". למלא את הפרטים האישיים ואת פרטי חשבון הבנק.
חשוב: להזמין ביטוח לשנה לפחות.
לאחר יום או יומיים יגיע בדוא"ל/דואר האישור מחברת הביטוח.
הדפיסו את האישור.

7.    איך מגישים בקשה לויזת סטודנט:

זהו חלקו העיקרי של המדריך.

הגשת הבקשה וקבלה של הויזה, נעשים במשרד לענייני זרים (Ausländerbehörde).

המטרה:

  • ויזת סטודנט לשנתיים

המצרכים:

  • דרכון
  • תעודת תושב העיר  (Anmeldebestätigung)
  • אישור לימודי השפה הגרמנית
  • חשבון בנק גרמני
  • אישור ביטוח בריאות גרמני לשנה
  • תמונת פספורט ביומטרית
  • אישור על מקור מחייה (ראו מטה)
  • אישור הזמנת תור (ראו מטה)
  • טופס בקשה לויזה (Antrag auf Erteilung eines Aufenthaltstitels)  (ראו מטה)
  • תעודת בגרות או תעודת לימודים אקדמאים (ראו מטה)
  • 110 יורו

אופן ההכנה:

לפני הפגישה:

        א.        מקור מחיה:

תדרשו להוכיח כי אתם מסוגלים לכלכל את עצמכם במשך שנה אחת

באופן רשמי יש שתי אפשרויות:

  • לסגור 8,000 יורו בחשבון בנק גרמני (ניתן למשוך כ 600 יורו לחודש לאורך שנה)
  • מכתב חתום ע"י הורה, קרוב או מכר, באנגלית או גרמנית, בו הם מתחייבים לתמוך בכם כלכלית במשך שנה.
    בנוסף למכתב, יש לצרף הוכחה ליכולתם הכלכלית, כגון מכתב רשמי מהבנק או מקור הכנסה (אנגלית או גרמנית)

באופן מעשי ניתן לספק כל אישור משכנע לדוגמת:

  • מכתב רשמי מהבנק בארץ (באנגלית), ובו סכום הכסף שיש לכם בחשבון (לפחות 8,000 יורו)
  • מקור הכנסה (כגון השכרת דירה בארץ). לא להגיד שאתם מתכננים לעבוד פה (בהתחלה מותר לעבוד רק בחגים..)

        ב.        קביעת תור:

יותר מרצוי לקבוע תור. ראו מדריך..

יש להדפיס את אישור הזמנת התור.

אם בכל זאת אתם מעדיפים שלא לקבוע תור, יש להגיע כשעתים לפני הפתיחה, אחרת לא תקבלו מספר (מניסיון..).

         ג.         טופס בקשה לויזה:

 (Antrag auf Erteilung eines Aufenthaltstitels)

יש להדפיס ולמלא את הטופס.

הסברים ודוגמה למילוי הטופס בקישור הבא..

         ד.         תעודת בגרות או תעודת לימודים אקדמאים:

יכול להיות שתתבקשו להביא תעודת בגרות או תעודת לימודים אקדמאים באנגלית/גרמנית.

אני בעל תואר אקדמאי, והזמנתי מהאוניברסיטה עותק נאמן למקור של התעודה באנגלית.

לפי מה שהבנתי, לא ניתן להזמין עותק באנגלית של תעודת הבגרות, לכן יש לתרגמה מעברית לגרמנית אצל נוטריון. שמעתי שהתרגום זול יותר משמעותית בגרמניה מאשר בישראל.

הפגישה:

מגיעים לבניין ה Ausländerbehörde

כתובת:Friedrich-Krause-Ufer 24
תחנת מטרו: .Amrumer Str קו: U9
שעות פתיחה:
ימים ב'-ג': 7-14
יום ה': 10-18
מענה טלפוני:
030-902694000
ימים א'-ו': 8-14
דוא"ל: termin.z6@labo.verwalt-berlin.de
מידע:http://www.berlin.de/labo/auslaender/dienstleistungen/studium_en.html

נכנסים לבניין B ושואלים בכניסה היכן עושים Student Visa. הפקיד יפנה אתכם לאזור. שימו לב! ישנם 3 תורים שונים בהתאם לאות הראשונה של שם המשפחה שלכם.

לאחר שחיכיתם, נכנסתם לחדר והגשתם את המצרכים, תתבקשו לצאת ולחכות שוב.

הפעם תקראו לחדר אחר לטובת ראיון קצר,

אמרו להם שברצונכם להירשם לאוניברסיטה (למשל ללימודי אומנות), וכרגע אתם לומדים גרמנית לצורך מבחן השפה, אותו יש לעבור, בשביל להתקבל לאוניברסיטה.

בסוף הראיון תתבקשו לשלם כ 110 יורו.

וזהו 🙂 תוך כשישה שבועות יונפק לכם כרטיס מגנטי.

מקווה שעזרתי

חגי

בהצלחה בעיר הכי הכי 🙂

מודעות פרסומת